liposkulptur

Trender og liposkulptur

Liposkulptur som også kalles for den moderne fettsugingen har blitt i de siste årene allemannseie og står på mange sine ønskelister. Det er spesielt kvinner og jenter i tenårene som er mest åpenhjertelig om å forandre kroppen med hjelp av kosmetisk kirurgi. I Storbritannia viser tall fra 2018, at liposculpture gikk opp med hele 12 prosent.

Den plastiske kirurgen ved (British Association of Aaesthetic Plastic Surgeons), Rajv Grover, uttalte i fjor at trender innen treningstøy kan være en del av årsaken. I Storbritannia ser de at mange kvinner ønsker liposkulpture slik at kroppen ser bra ut i trendens stilige treningstøy og utstyr.

Dessverre viser undersøkelser gjort i flere land at veldig mange har en stor redsel for å bli dømt og vurdert negativt under trening på treningssentrene. Det at trenden sier at treningstøyet skal være tettsittende og vise absolutt alt av figuren, gjør at denne frykten hindrer mange i å faktisk trene. I tillegg til å like trening som en aktivitet, så trener jo mange akkurat fordi de vil forandre kroppsvekt og fasong. Å føle seg stilt på utstilling er nok svært negativt og hemmende for viljen til å gjøre noe aktivt.

Få gode råd ved konsultasjonstimen

De aller fleste kan nok være enig i at dette er å snu det hele på hodet og mest sannsynlig er feil utgangspunkt for å ønske en operasjon. Liposkulpture er absolutt en super løsning for å fjerne det overflødige fettet på områder man ikke har klart selv. Gjør man det riktig så begynner man med trening og fysisk aktivitet sammen med kostholdsendring. Deretter kan denne prosedyren være et godt alternativ for å forme og forbedre proporsjonene, og fjerne det trening og diett ikke har klart. Så trening først og så liposkulptur og ikke omvendt.

Oppsøk eller kontakt en klinikk som kan vise til lang erfaring inne lipskulptur og kosmetisk kirurgi. Den tryggheten man får ved at stedet er seriøst og ikke minst godkjent, er ekstremt viktig og bør være første prioritet. Det er tross alt en operasjon og alle operasjoner kan medføre risikoer og komplikasjoner. I tillegg skal man forandre ved deler av kroppens utseende og man må kunne ha hundre prosent tillit til kirurgen og rådene man får. I Norge er det heldigvis flere klinikker som er sertifisert og av veldig god kvalitet.

Misoppfatninger

  • Liposkulptur er ikke en rask løsning eller slankemetode.
  • I etterkant kan man fortsatt legge på seg og resultatet er avhengig av en relativ stabil vekt.
  • Det er begrensninger til hvor mye som kan fjernes fra et sted, og dette er for å sikre at inngrepet er trygt siden det er en operasjon som derfor medfører en viss risiko.

Ikke verdt å spare penger ved å reise til utlandet

De fleste spesialistene i Norge vil nok si at det er flere grunner til å velge å få inngrepet utført her hjemme. Søker man opp klinikker i utlandet kan man betale for pakkeløsninger og ofte få ulike inngrep eller kombinasjonsinngrep til en billigere penge enn her i landet. Men så må man tenke på etterkontroller og muligheten for at man trenger å få utført korrigeringer i etterkant av operasjonen.

fettsuging liposkultur

De fleste føler også en ekstra sikkerhet med nærhet til klinikken og en rask kommunikasjonslinje. Man kan ha mange spørsmål både før og etter og språkproblemer er ikke noe man ønsker skal komme i veien for kommunikasjonen.

Dette er en operasjon selv om det lyder mer ufarlig når man sier kosmetisk kirurgi. Alle operasjoner medfører muligheten for komplikasjoner. Det er også derfor man skal ha en BMI på maksimalt 30 da overvekt øker komplikasjonsfaren. Vil en utenlandsk klinikk ta hensyn til disse kriteriene? De fleste inngrepene går helt som de skal, men nå og da er det dessverre noen som ikke går som planlagt.

Det er dette man må ha i tankene når man planlegger å få liposkulptur utført. En kvinne som opplevde akkurat dette var fotballfruen Denise Hendry som døde 7 år etter hun fikk utført inngrepet i 2002. Det første inngrepet ble mislykket og gjennom syv år måtte hun få utført en hel serie med korrigerende operasjoner. Det var ved en av disse hun fikk en infeksjon som gav henne hjernehinnebetennelse og som deretter førte til døden.

Realistiske og gode resultater

Profesjonelle kirurger kan ved hjelp av liposkulptur, skape nye konturer som vil gi personen den kroppsfasongen hun eller han ønsker. Gå for kvalitet og ikke la prislappen avgjøre alt. For mange er dette den ene måten man kan bli kvitt de stae fettdepotene som ellers ikke lar seg fjerne naturlig.

Kilder: