Gave bilinteressert barn

Hvilke gaver skal man kjøpe til et bilinteressert barn?

Det kan alltid være vanskelig å kjøpe gaver til barn. Spesielt hvis det ikke er dine egnes.

Man ønsker som regel å overraske barnet med noe nytt og spennende. Allikevel ønsker man ikke å lage en form for skuffelse.

Derfor har jeg satt opp en liste over leker og ting du kan kjøpe hvis gutt- eller jentungen har gitt uttrykk for bilinteresse.

1. Bilteppe til barn

Bilteppe

Jeg husker godt da jeg fikk mitt første bilteppe!

Det var stort, illustrerte en hel by – og hadde både lokalveier og motorveier. Jeg kunne sitte i timesvis å leke med nabobarna hvor man fant på ulike scenarioer.

Hvis du har et barn som har en del lekebiler, så er dette en veldig billig og morsom gave å gi. Passer nok best til barn under 7 år.

2. Lego/Duplo

Små klosser man setter sammen til et større byggverk. Det er nostalgi for de aller fleste av oss!

lego-duplo

Og Lego kommer aldri til å gå av moten. Det danske leketøyfirmaet har satset stort på biler og kjøretøy den siste tiden. På underkategorien “Cars” på lego.com kan du se det store spennet i ulike lego-biler.

Her får man alt fra avanserte modeller (opp mot 2000 kroner) til helt vanlige lego-biler (100 kroner). I tillegg er det ikke noen øvre aldersgrense på Lego. Selv 50-åringer kan sitte og pusle med Lego uten å miste interessen i det lange løp!

3. Elektrisk bil

I aldersgruppen 3 til 7 år finnes det et utrolig kult konsept: elektriske biler til barn.

Elektrisk bil til barn

Ja, dette er FAKTISKE elektriske biler som barnet kan kjøre rundt i. De har en maksfart på 6 kilometer i timen, god beskyttelse (røffe i kantene) og et veldig enkelt styresystem. I tillegg følger det med en fjernkontroll til bruk av foreldrene.

Prisen varierer mellom 1500 og 4500 kroner. Og hvis du ønsker litt mer informasjon, så har bilduden.no publisert en artikkel hvor de har testet ulike el-biler til barn.

Er det forskjell på jenter og gutter?

I utgangspunktet er det ikke det. Statistisk er det det dog ikke noe tvil; gutter er mer interessert i biler enn jenter. I følge Livescience.com er dette et direkte resultat av hormonbalansen i barnets kropp.

Men det betyr selvfølgelig ikke at du skal overse en jentes ønske om å få seg noen bil-leker.

Stereotypen om at “gutter leker med biler og jenter leker med Barbie” vil nok ikke forsvinne med det første. Og det er det sterke biologiske årsaker til. Men det finnes også mange kjøretøy-leker der ute som har et litt feminint preg over seg.