Glassrekkverk

Estetisk arkitektur med glassrekkverk

Mange moderne bygg får et eget estetisk nivå ved bruk av glassrekkverk på balkonger og takterrasser. Foajeer og inngangspartier får også et helt annet inntrykk om man benytter glassrekkverk i trapper eller andre steder i lokalet.

Arkitektur til nye nivåer

Glassrekkverk trekker moderne arkitektur til nye nivåer. Når denne typen rekkverk brukes i forbindelse med fasader, balkonger og terrasser åpner man opp et bygg slik at man får frem andre detaljer arkitekten ønsker å fremheve med bygget. Inne vil man oppleve at mer dagslys slipper inn som gjør at bygningen oppleves lys og trivelig og man får frem detaljer innvendig med naturlig dagslys. Mens man utendørs vil kunne oppleve mer av den innvendige designen av bygget. Om det er et lite bolighus man designer, eller om det er boligblokker eller næringsbygg, så gir glassflater et ekstra inntrykk og blir lagt merke til av omgivelsene.

Glassrekkverk i leiligheter

Glassrekkverk i leiligheter gir en leilighet et ekstra stilig utseende i tillegg til at det gir flere fordeler til beboerne. Når du har glassrekkverk på balkongen vil ikke rekkverket forhindre sollyset å gjøre balkongen opplyst og innbydende. Med tette rekkverk av mur eller metall vil man få flere skyggelagte områder på balkongen som vil gjøre at solen ikke varmer opp hele balkongen slik vi kanskje ønsker. I tillegg er glass enklere å vedlikeholde enn mange andre materialer. Du behøver ikke male eller lakkere dem. I stedet bør du bare tilse at de blir vasket med jevne mellomrom slik at ikke støv og annet fester seg og blir vanskelig å vaske av. Ved å jevnlig vaske rekkverkene, har man dem i topp stand i mange, mange år uten at man behøver å tenke på at de innebærer vedlikehold.

Næringsbygg med glassrekkverk

Eiere av næringsbygg ønsker gjerne at bygget stikker seg ut blant byggene i nabolaget slik at det skal være enkelt å leie ut og skal gi firmaet det bygges for ekstra oppmerksomhet. For at bygget skal bli lagt merke til må alt av fasader, inngangspartier, møterom, etc, være utført på en spesiell og interessant måte. Næringsbygg med glassrekkverk kan være det ekstra estetiske nivået man trenger på balkonger og takterasser for en stilig vri som gjør at det totale inntrykket blir positivt og unikt. Glassrekkverk kan brukes inne som ute. For eksempel som rekkverk på overganger mellom kontorområder eller som skiller mellom forskjellige områder i inngangspartier og foajeer.

Fasaden får en estetisk heving

Fasaden får en estetisk heving om man benytter glassrekkverk på alle leiligheter i et leilighetsbygg. Ikke alle tenker over effekten balkonger har på en fasade, spesielt når det er mange av dem. Et leilighetskompleks får mye mer oppmerksomhet om man benytter glassrekkverk som komplementerer resten av fasaden og fremhever valg av materialer. Kanskje et mattet eller isete glassrekkverk spesielt fremhever resten av farge- og materialvalget på bygget ellers. Det er lettere å selge leiligheter i et bygg man blir fasinert av eller leie ut kontorlokaler i et næringsbygg som firmaet kan fremheve på sitt kundemateriell for å skryte av bedriften sin.

Det er også lettere å selge leiligheter med store, solfylte balkonger, enn leiligheter med små balkonger med murrekkverk som aldri får inn dagslys. Vi er mest interessert i å benytte oss av en balkong hvor vi kan sette oss tilbake å nyte solstrålene mens vi leser en god bok.

Arkitektur får ofte et nytt estetisk nivå om man benytter glassrekkverk i stedet for tradisjonelle rekkverk. Dette er til fordel for både eiere av leiligheter som får mer lys på balkongene sine, og eiere av næringsbygg som lettere får leid ut kontorlokaler i et estetisk pent bygg.