beste VPN tjenestene

Kan de beste VPN tjenestene erstatte antivirus?

En VPN-tjeneste eller et VPN-program gjør det mulig å koble seg til servere i andre land enn det man i påkoblingsøyeblikket befinner seg i. Man vil i tillegg være anonym mens man er påkoblet og internetthistorikken holdes skjult for uvedkomne.

Man er da ikke pålogget nettet med egen IP-adresse og den skjules. Istedenfor får man midlertidig IP-adressen til den serveren i det landet man velger å koble seg på. Enkelt forklart så fungerer det sånn at er man påkoblet en server i for eksempel Japan, vil alle nettstedene man klikker seg inn på tro at man er fysisk i Japan selv om man faktisk sitter i Norge.

Hvorfor velger så mange å benytte seg av VPN-tjenester? En av grunnene er at man kan unngå geografiske hindringer hvis man vil se på lokale tv-programmer som amerikansk Netflix når man oppholder seg utenfor USA. Den kanskje viktigste årsaken er nok egen sikkerhet når man er pålogget trådløse nettverk.

Sikkerhet og privatliv på nett

Sikkerhet og privatliv

Flere og flere ønsker å være anonym på nettet. For noen kan dette misforstås med at de som ønsker dette vil gjøre ting og gå på nettsteder man ikke ønsker at andre skal vite at man besøker. At man vil gjøre noe i skjul og noe som er galt. For noen kan kanskje dette være årsaken, men for de fleste er grunnen en helt annen.

Spørsmålet er heller hvem man vil skjule seg for på nettet. Internett er en hel verden i seg selv og det kryr av kriminelle som hele tiden leter etter måter å utnytte andre for å tjene penger. Tyveri av personlig informasjon er en av de største sikkerhetsrisikoene. Redsel for identitetstyveri er hovedårsaken til at mange søker etter beste VPN-tjeneste, og identitetstyveri er hovedmålet til mange av de kriminelle. I en undersøkelse gjort i år svarte hele 80 prosent at nettkriminelle var hovedårsaken til at de er engstelig når de logger seg på trådløse nett.

Hva mange bør være bekymret for

Veldig mange svarte i samme undersøkelse og med rette, at de var bekymret for hvor mye av deres private informasjon som allerede var lekket ut på nettet. Finnes det nok personlig informasjon der ute slik at enkelte klare å pusle sammen hele ens identitet?

Mange har slike spørsmål i tillegg til andre lignende, og er derfor opptatt av sikkerhet og vurderer ulike alternativer for å oppnå maksimal sikkerhet for seg og sine enheter. Et vanlig spørsmål er blant annet å bruke et antivirus program kontra en VPN-tjeneste. Trenger man begge deler eller er det nok med kun en av dem? Flere av grunnene til at man spør om dette er fordi en rekke antivirus produkter reklamerer med at de har noen av de beste VPN-tjenestene.

Best med både antivirus og VPN

Antivirus og VPN-tjenester opererer på en måte på to forskjellige nivåer. Antivirus beskytter enheten din mot ulike malware og andre trusler fra nettet, slik at dette er beskyttelse på selve enheten.

Best med både antivirus og VPN

De beste VPN-tjenestene fungerer ved at de på en måte legger en usynlig kappe over enheten mens man surfer på nettet og kommuniserer med andre. Derfor kan man si at den ene beskytter på enhets-nivå, men den andre beskytter på nettverks-nivå.

For å hindre smitte av virus og malware må man ha et antivirus program på enheten sin. Et av de mest skadelige malwarene var for eksempel en såkalt bank trojan. Spesielt designet og utviklet for å tømme enhetene for bankdetaljer slik at de kriminelle kunne tømme folks bankkontoer og bruke deres bank- og kreditt kort.

Alle bør bruke de beste VPN-tjenestene

Når man altså har sikret datamaskinen med et antivirus program så er det på tide å tenke litt større. Nemlig å sikre seg mot den konstante strømmen av data mellom maskinen og nettverkene den snakker med. Da snakker vi om VPN og sikkerhet på nettverks-nivå.

de beste VPN-tjenestene

Ser man bort ifra gratis nettverk man logger seg på når man ikke er hjemme, tenker mange at internettleverandøren man bruker har sikkerhetsprogram i pakkeløsningen. Dessverre er det sånn at flere leverandører faktisk også loggfører trafikken din for å kunne selge deg ulike tjenester og produkter.

Mange eksperter på sikkerhet sier at de faktisk mener en god VPN er helt essensielt får alle som er på nettet. Skal man utføre banktjenester og andre sensitive private oppgaver anbefales det på det sterkeste med en god kryptert nettforbindelse. De som arbeider innen datasikkerhet, sier selv at de aldri håndterer denne typen informasjon på noen offentlige nettverk.

Valg av VPN-tjeneste i Norge

Det er mange tilbydere av VPN og finne den beste som tilbyr det man trenger til en fornuftig penge krever litt undersøkelse. Valget man gjør avhenger jo av hva man gjør på nettet, hvor mange enheter som skal kunne være pålogget med samtidig og lignende. Her er et par forskjellige som skårer høyt og vil være gode valg.

  • ExpressVPN kommer ut på toppen i mange tester. Hastigheten er ekstremt god og på grunn av kryptering i verdensklasse kan man være helt trygg. Man får tilgang til over 2000 servere som befinner seg i mer enn 94 forskjellige land. Prisen er midt på treet og det tilbys pengene tilbake garanti på 30 dager. Viktig for mange er at den er ypperlig til å se norsk tv om man er i utlandet og at den Netflix fungerer bra.
  • NordVPN er også et meget godt valg og er blant de beste VPN-tjenestene. Hastigheten og sikkerheten i form av krypteringen skårer meget godt i tester. Her får man også pengene tilbake garanti på 30 dager og prisen er rimeligere enn mange. NordVPN har ca. 5000 servere fordelt på 62 land. Fungerer flott til å se norsk tv i utlandet og for eksempel amerikansk Netflix i Norge.

Kombinert antivirus og VPN

For de som skulle ønske et program som både er antivirus og VPN så tilbyr Norton en ganske bra pakkeløsning. Norton Security Deluxe plan, gir deg det veletablerte Norton antivirus programmet i tillegg til VPN-tjeneste. Flere som har testet ut programmet kan melde at hastigheten faktisk er ganske god. Så for de som vil har en slik kombinert løsning, er dette programmet en absolutt mulighet.

Kilder: